Proces

Minimale overlast, maximaal comfort

Minimale overlast, met maximaal wooncomfort als resultaat. Dat is het uitgangspunt van het renovatieproces. Built4U heeft een horizontale organisatiestructuur en is gestoeld op de LEAN-principes. Dat resulteert in efficiënte inzet van kennis, materialen en manuren. Efficiënt is bovendien onze geprefabriceerde schil die om de woning wordt geplaatst.

visual_zwolle

Planontwikkeling
Omdat Built4U een beproefd product is, hoeft het format alleen nog te worden toegespitst op lokale wensen en eisen. Dat elimineert papierwerk en maakt extra expertise overbodig. Built4U schetst samen met de architect het straatbeeld, levert een schetsontwerp (BIM), maakt energieverbruik inzichtelijk en levert een kostenraming.

Werkvoorbereiding
De bewoners hebben een belangrijk aandeel in de werkvoorbereiding. Zij beslissen samen met de woningcorporatie mee over het uiterlijk van de woningen. Daaruit komt een driedimensionaal detailontwerp (BIM) voort, op basis waarvan Built4U vergunningen en ontheffingen aanvraagt.

visual_kaatsheuvel

Uitvoering
Doordat de schil prefab is geproduceerd en aan de buitenkant van de woning wordt geplaatst, gaat de renovatie snel en met minimale overlast. Het duurt slechts vijf dagen en de bewoner hoeft niet ergens anders te worden ondergebracht. Gedurende het proces monitoren onze mensen het effect van de maatregelen. Essentieel daarbij is de ‘blower door test’, waarmee de luchtdichtheid wordt gegarandeerd.

Nazorg en exploitatie
Built4U geeft naast productgarantie ook garantie op de productprestatie. Deze wordt gemonitord door slimme meters. Ook met het bemiddelen in energie en met onderhoud zijn wij de corporaties graag van dienst.

Lees meer over het proces.

‘Gezamenlijk geloof in efficiënter bouwen’