Techniek

Niet slopen, maar inpakken

Built4U renoveert sociale huurwoningen volgens de principes van passief bouwen; het minimaliseren van de warmtevraag van de woning staat voorop. De energetische waarde steekt daardoor automatisch met kop en schouders boven energielabel A uit.

Prefab schil
De hoogwaardige isolatie wordt gerealiseerd met een prefab schil. Er wordt dus niet gesloopt of verbouwd, de woning krijgt een op maat ontworpen jas. De isolerende schil biedt ook ruimte voor de installatietechniek. Andere maatregelen zijn drievoudige beglazing en vloerisolatie. In slechts vijf dagen is de woning gerenoveerd, zonder dat er aan de binnenkant ruimteverlies wordt geleden.

built4u_sloopbuilt4u_renovatieproces

Binnenklimaat
Het comfortabele en gezonde binnenklimaat is het effect van de comfortventilatie, waarvan de installatie is verwerkt in de schil. Naar behoefte kunnen ook andere installaties worden toegevoegd, zoals zonnecollectoren of -panelen.

Nieuw uiterlijk
Dankzij een verscheidenheid aan materialen en kleuren wordt met het plaatsen van de schil ook het uiterlijk vernieuwd. De woningcorporatie en bewoners bepalen zelf de uitstraling.

before-after

Gegarandeerde prestaties
Het gegarandeerde eindresultaat van Built4U is een woning volgens de principes van passief bouwen, met een minimale energievraag en maximaal wooncomfort. Bovendien garandeert Built4U dat het geluidsniveau van de installaties niet hoger is dan 30 dB(A). Daarnaast geven we garantie op voldoende ventilatie.

Lees meer over de techniek van Built4U.

‘Gezond, comfortabel en energiezuinig wonen’